Just another WordPress site

test

未分類

Boardevaluaties en boardroomdynamiek & Board management software | Virtual boardroom

更新日:

De New York Stock Exchange eist dat de besturen met alle beursgenoteerde ondernemingen "minstens eenmaal per jaar een zelfevaluatie uitvoeren om vast te stellen of de comités plus haar commissies effectief functioneren. " 1 Het doel van deze oefening is ervoor erbij zorgen dat besturen worden bemand en geleid met gepaste wijze; dat bestuurders, individueel plus collectief, effectief zijn boven het nakomen van hen verplichtingen; en dat daarginds betrouwbare processen zijn door aan het basisvereisten bij voldoen op gebieden bijvoorbeeld strategie, risicobeheer, financiële rapportage, prestatiemeting, compensatie en opvolgingsplanning. Onderzoeksgegevens suggereren dat, hoewel veel directeuren tevreden bestaan met het taak dat zij en hun medebestuursleden vervullen, het boardevaluaties en de feest van het directiekamer langs verschillende belangrijke dimensies bij kort schieten. Volgens een onderzoek met The Miles Group plus het Rock Centre for Corporate Governance aan een Stanford University, beoordelen bestuurders hun board een 4 op een schaal van 1 zelfs 5 boven termen met effectiviteit (waarbij 5 "extreem effectief" zijn en één "niet met allemaal effectief "). Het overgrote meerderheid (89%) gelooft dat hen board aangaande de vaardigheden en ervaring beschikt deze nodig bestaan om toezicht te houden bij hun bedrijf.

the boardroom

Helaas drukken respondenten tegelijk significante negatieve gevoelens uit. Bestuursevaluaties lijken niet effectief op individueel niveau. Slechts de helft (55%) met de diensten die bestuursevaluaties uitvoeren, beoordeelt individuele bestuurders en alleen een derde (36%) zijn van mening dat hen bedrijf de prestaties met individuele bestuurders zeer goed kan beoordelen. Meer aandacht voordat individuele beoordeling is beslist noodzakelijke stap om een prestaties met de groep geaggregeerd te waarborgen. Bestuurders hebben tevens slechts dezelfde bescheiden tevredenheid over het dynamiek van de directiekamer. Slechts tweederde (64%) met de bestuurders is ervan overtuigd dat hun bestuur open bepaling voor nieuwe standpunten; toch de helft is ervan overtuigd datgene hun bord de vaardigheden van alle bestuursleden benut; en minder dan board management software een helft (46% procent) is ervan overtuigd dat hun bord afwijkende meningen tolereert. Zesenveertig procent is van mening datgene een sector van de bestuurders beslist te uitgestrekte invloed bezit op beslissingen van het raad met bestuur (een dynamiek die "een bestuur binnen beslist raad" werd genoemd). De typische directeur is met mening datgene ten minste één collegadirecteur uit hen bestuur dienen worden verwijderd omdat dit persoon niet effectief ben. Dit bestaan verontrustende statistieken die suggereren dat veel bedrijven genkele raadsevaluaties gebruiken om de bijdrage met hun leden te optimaliseren. Bestuursevaluaties beginnen doorgaans aan een beoordeling van bestuursstructuren en -processen en worden vaak uitgevoerd door het general counsel of externe juridisch medewerker. Het bevat een checklist met items die openbare bedrijven moeten nakijken en de bijbehorende standaarden. Het onderzoekt zoals of de bedrijf zijn comités bij de juiste manier heeft gestructureerd; ofwel het handelsbedrijf voldoet bij de governance-vereisten van Sarbanes Oxley, Dodd Frank en andere statelijke en regulerende statuten; en of de bedrijf zichzelf houdt betreffende een reeks processen dat in overeenstemming zijn aan de zogenaamde beste praktijken die sedert bestuursorganen en bepaalde groepen van aandeelhouders worden bepleit. Het moeilijkere maar ook meer waardevormende deel betreffende het evaluatieproces van de raad zijn om een bijdrage betreffende individuele bestuurders en het interpersoonlijke plus groepsdynamiek betreffende bestuursleden te beoordelen. Bijvoorbeeld de bovenstaande gegevens toegeven, wordt die oefening vaak niet bij een rigoureuze manier verricht en bij veel diensten is dit helemaal weggelaten, zodat bestuurders kunnen doorgaan met het echte taak van 'bestuurslid zijn'. Deze houding ben een vergissing. Hoewel u moeilijker en tijdrovender is, biedt het beoordeling betreffende individuele leden en interpersoonlijke dynamieken de grootste kans tot verbetering door het rollen, de bijdrage plus de effectiviteit van elk bestuurslid bij onderzoeken.

-未分類

Copyright© test , 2019 All Rights Reserved Powered by AFFINGER5.